Пригожин е близък съюзник на руския президент Владимир Путин.  Гарланд каза

...
Пригожин е близък съюзник на руския президент Владимир Путин.  Гарланд каза
Коментари Харесай

Главният прокурор на САЩ: Пригожин е военен престъпник frognews.bg

Пригожин е непосредствен съдружник на съветския президент Владимир Путин. 

 

Гарланд сподели на чуване в Сената, че Министерството на правораздаването оказва помощ на Украйна да проверява военни закононарушения, за които се допуска, че са осъществени след нахлуването на Русия, в това число от частната военна компания " Вагнер ".

 

" Пригожин, който управлява това, съгласно мен е военнопрестъпник, сподели Гарланд на чуването. Може би е несвоевременно да го споделям като арбитър, преди да съм получил всички доказателства. Но мисля, че имаме повече от задоволително доказателства в този миг, с цел да се усещам по този начин. Тази група е виновна за офанзивите против украинците в Донбас, в това число посредством вкарване на пандизчии от съветски затворнически лагери ".

 

Главният прокурор на Украйна Андрий Костин сподели, че Киев проверява Пригожин за военни закононарушения, а Гарланд сподели, че Съединените щати оказват помощ на Украйна в нейните следствия.

 

Пригожин е бил непосредствен съдружник на съветския президент Владимир Путин и макар че Вагнер работи най-вече без значение от съветската войска, той има основна роля в нападението против Украйна.

 

Припомняме, че през януари Съединените щати официално дефинираха " Вагнер " като транснационална незаконна организация, поставяйки я в съюз с италианските мафиотски групи и японската и съветската проведена престъпност.

 

Определянето позволява по-широки наказания върху разтегнатата световна мрежа на групата, която включва наемнически интервенции, както и бизнеси в Африка.

 

Американските законодатели оказват напън върху администрацията на президента Джо Байдън да дефинира " Вагнер " като терористична група.

Пригожин вече беше упрекнат от Министерството на правораздаването през 2018 година за интервенция в изборите в САЩ от основаната в Санкт Петербург Агенция за интернет проучвания, която той също управлява.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР